Begeleiding naar een geheel of gedeeltelijk plantaardig voedingspatroon.

Er zijn verschillende motieven waarom je vegetarisch of veganistisch wil gaan eten. Gezondheid zal niet altijd de hoofdreden zijn, maar dit is wel belangrijk om mee te nemen. Er blijken inmiddels diverse positieve verbanden te bestaan tussen een (voornamelijk) plantaardig eetpatroon en een gezond gewicht, een verminderde kans op hart en vaatziekten en diabetes mellitus type 2. De Richtlijnen Goede Voeding voor de Nederlandse bevolking beveelt een meer plantaardig voedingspatroon aan. Ook het Voedingscentrum staat hier achter: https://www.voedingscentrum.nl/nl/duurzaam-eten/meer-plantaardig-eten.aspx

Maar een gezond (voornamelijk) plantaardig voedingspatroon is alleen gezond als er ook naar de voedingswaarde wordt gekeken. Je kunt niet zomaar dierlijke producten weglaten uit je voeding en verder niets veranderen. Hierdoor kunnen tekorten ontstaan wat betreft macronutriënten (koolhydraten, vetten en eiwitten) en micronutriënten (vitaminen, mineralen en spoorelementen)

Daarnaast hoort een (voornamelijk) plantaardige voeding ook smakelijk te zijn en het liefst aangepast aan het seizoen.

Kan jij wel wat hulp gebruiken naar de zoektocht van een geheel of gedeeltelijk plantaardig eetpatroon? Bel of mail me dan voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Als gewichtsconsulente en natuurvoedingsadviseur heb ik mij gespecialiseerd in plantaardige voeding. Theoretisch met een opleiding Plantaardig eten en praktisch met een kookopleiding.

Ik ben zelf al vele jaren vegetariër en eet weinig zuivel.